Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uda kurczaka w gyrosie z polentą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

uda kurczaka 4 szt
przyprawa gyros 1 łyżka
sól do smaku
rosół 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Uda kurczaka w gyrosie z polentą

Umyte udka z kurczaka po pokrojeniu posoliłam i obficie posypałam przyprawą do gyrosa. Podsmażyłam na rumiano a nawet na brązowo na rozgrzanym oleju. Podlewałam niewielką ilością rosołu i dusiłam pod pokrywką do miękkości.
Podałam z polentą ugotowaną na gęsto i pokrojoną ( przepis w mojej księdze) oraz surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.09.2013 08:24
pyszne jedzonko
IZABELA29 04.05.2013 11:09
smakowite danie
alaaa 01.04.2013 18:09
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak