Uda kurczaka w gyrosie z polentą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • uda kurczaka

    4 szt
  • przyprawa gyros

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • rosół

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte udka z kurczaka po pokrojeniu posoliłam i obficie posypałam przyprawą do gyrosa. Podsmażyłam na rumiano a nawet na brązowo na rozgrzanym oleju. Podlewałam niewielką ilością rosołu i dusiłam pod pokrywką do miękkości.
Podałam z polentą ugotowaną na gęsto i pokrojoną ( przepis w mojej księdze) oraz surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 01.09.2013 08:24
pyszne jedzonko
IZABELA29 04.05.2013 11:09
smakowite danie
alaaa 01.04.2013 18:09
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat