Ucierany z jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • cukier

    1\\2 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
  • jajka

    4 sztuki
  • margaryna

    25 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • budyń śmietankowy

    2 łyżki
  • jagody

    1 szklanka
  • cukier puder

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody wymieszać z proszkiem budyniowym.
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Ciągle ucierając, dodawać po jednym jajku. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami dosypywać do ucieranej masy. Ciasto rozsmarować na spodzie blachy wyłożonej papierem. Wierzch ciasta posypać jagodami. Piec w temp. 180-200st. Gotowe ciasto przestudzić i obficie posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 13.12.2012 18:34
proste i smaczne ciasto zjadłoby się szkoda że już po sezonie jagódkowym:)
Kuchareczka2 29.02.2012 12:23
zjadła bym takie
Sarenka 15.07.2011 16:00
Uhm - mnaim
ewa19a 13.05.2011 22:50
uwielbiam jagody
ewasylwia 04.04.2011 10:16
szybkie i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat