Ucierane z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    8 szt.
  • margaryna

    2 szt.
  • cukier

    2 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 szt.
  • proszek do pieczenia

    4 łyżeczki
  • mąka

    4,5 szkl.
  • mleko 2%

    100 ml.
  • rodzynki

    200 gram
  • żurawina

    150 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ucierane z żurawiną foto
Jaja, margarynę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia utrzeć robotem na gładką masę.
Krok 2 - Ucierane z żurawiną foto
Do ciasta dodać oprószone w mące rodzynki i żurawinę.
Krok 3 - Ucierane z żurawiną foto
Wszystko wymieszać i wylać na dużą blachę (30x35).
Krok 4 - Ucierane z żurawiną foto
Piec około 55 minut w temperaturze 170 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 04.08.2014 11:41
na pewno świetne, lubię żurawinę
caralajna 25.04.2013 07:31
fajne ciacho
barbara11561 17.04.2013 21:41
też lubię żurawinę,ale do ciasta jeszcze nie dodawałam
Ewelina38 28.01.2013 19:01
uwielbiam żurawinę więc taki placuszek na pewno mi bardzo posmakuje
Rafał10 28.01.2013 10:07
ślinka cieknie, uwielbiam ciasta z żurawinką :)
fictor123 28.12.2012 08:43
swietne ciasto
Mati13 24.12.2012 14:43
to ciasto musiało byc pyszne
Dorota59 18.12.2012 17:59
apetyczne
Dorota37 12.12.2012 08:21
apetyczne ciacho
rjustysia 13.11.2012 11:33
wygląda znakomicie, chętnie skuszę się na choćby jeden kawałek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat