Ucierane z śliwką i kokosową kruszonką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    0,5 kostki
  • jajko

    2 szt
  • mąka pszenna

    1 szkl
  • cukier

    0,5 szkl
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • cukier do posypania

    2 łyżki
  • kruszonka

  • kokos

    5 łyżek
  • cukier

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • zimne masło

    30 gr
  • śliwki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ucierane z śliwką i kokosową kruszonką foto
Margarynę ucieramy z cukrem do białości,dodajemy po jednym jajku i ucieramy.Mąkę przesiać przez sitko wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać do utartej masy i wymieszać.
Krok 2 - Ucierane z śliwką i kokosową kruszonką foto
Dno tortownicy o średnicy 27 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Rozsmarować ciasto i ułożyć skórką do dołu wypestkowane i przekrojone na połówki śliwki.Śliwki posypać cukrem.
Krok 3 - Ucierane z śliwką i kokosową kruszonką foto
Zimne masło,cukier,kokos i mąkę zagnieść na kruszonkę.Kruszonkę pokruszyć na śliwkach.
Krok 4 - Ucierane z śliwką i kokosową kruszonką foto
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 st na około 40 min.Przed wyjęciem z pieca sprawdzić patyczkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 03.07.2013 17:36
takie ciasto to mogłabym zjeść nawet jeszcze ciepłe...jest pyszne
anemon 18.09.2012 11:48
Moje ulubione połączenie smaków, czyli śliwki i wiórki kokosowe. Bardzo apetycznie się prezentuje.
Dorota59 16.09.2012 20:36
świetne to ciacho
Sroczka 15.09.2012 23:17
Pięknie wygląda i z pewnością tak też smakuje.
foczka-ks 15.09.2012 22:40
bardzo smacznie wygląda
Katarzyna47 15.09.2012 21:43
Często takie robie, jest pyszne polecam.
Barbara/zuza22_85 15.09.2012 21:26
pycha
SylwiaMagdaSabin 15.09.2012 21:12
podoba mi sie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat