Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto;
-
margaryna
15 dkg -
mąka
15 dkg -
cukier
15 dkg -
żółtko jajek
6 -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
Środek;
-
marmolada
20 dkg
Masa;
-
masło
10 dkg -
budyń śmietankowy
-
cukier
0,5 szkl -
spirytus
10 ml
Wierzch;
-
polewa czekoladowa
-
kokos
do dekoracji
Przepis i sposób przygotowania Ucierane z masą
Masa; Budyń gotujemy w/g przepisu. Masło ucieramy z cukrem dalej ucierając dodajemy po troszku budyniu a na koniec spirytus.
Na zimne ciasto rozkładamy marmoladę. Następnie masę budyniową a na nią przygotowaną polewę. Dekorujemy kokosem. Ciasto dajemy do lodówki.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się