Ucierane z masą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto;

  • margaryna

    15 dkg
  • mąka

    15 dkg
  • cukier

    15 dkg
  • żółtko jajek

    6
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka

Środek;

  • marmolada

    20 dkg

Masa;

  • masło

    10 dkg
  • budyń śmietankowy

  • cukier

    0,5 szkl
  • spirytus

    10 ml

Wierzch;

  • polewa czekoladowa

  • kokos

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę ucieramy z cukrem na pulchną masę. Dalej ucierając dodajemy po jednym żółtku a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przygotowane ciasto dajemy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 35 minut.
Masa; Budyń gotujemy w/g przepisu. Masło ucieramy z cukrem dalej ucierając dodajemy po troszku budyniu a na koniec spirytus.
Na zimne ciasto rozkładamy marmoladę. Następnie masę budyniową a na nią przygotowaną polewę. Dekorujemy kokosem. Ciasto dajemy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 22.03.2015 16:37
pyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat