Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierane z masą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto;

margaryna 15 dkg
mąka 15 dkg
cukier 15 dkg
żółtko jajek 6
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Środek;

marmolada 20 dkg

Masa;

masło 10 dkg
budyń śmietankowy
cukier 0,5 szkl
spirytus 10 ml

Wierzch;

polewa czekoladowa
kokos do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierane z masą

Margarynę ucieramy z cukrem na pulchną masę. Dalej ucierając dodajemy po jednym żółtku a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przygotowane ciasto dajemy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 35 minut.
Masa; Budyń gotujemy w/g przepisu. Masło ucieramy z cukrem dalej ucierając dodajemy po troszku budyniu a na koniec spirytus.
Na zimne ciasto rozkładamy marmoladę. Następnie masę budyniową a na nią przygotowaną polewę. Dekorujemy kokosem. Ciasto dajemy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 22.03.2015 16:37
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak