Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierane wieloowocowe ciasto

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
olej 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
śliwki 1 garść
maliny świeże 1/2 garści
poziomki 1/2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierane wieloowocowe ciasto

Kroki postępowania

1
Do miski wbijamy jajka i dosypujemy cukier. Miksujemy je dokładnie przez 3 minuty, aż otrzymamy lśniącą masę jajeczną.
Krok 1 - Ucierane wieloowocowe ciasto foto
2
Następnie dodajemy przesianą przez sitko mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Ucierane wieloowocowe ciasto foto
3
W międzyczasie dolewamy olej i nadal dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Ucierane wieloowocowe ciasto foto
4
Dobrze wymieszane ciasto, bez grudek mąki wylewamy do tortownicy wysmarowanej olejem i posypanej bułką tartą.
Krok 4 - Ucierane wieloowocowe ciasto foto
5
Owoce myjemy i osuszamy. Śliwki kroimy na ćwiartki i pozbywamy się pestek.
Krok 5 - Ucierane wieloowocowe ciasto foto
6
Tak przygotowane owoce wykładamy na wierzch ciasta. Tortownicę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 30 minut.
Krok 6 - Ucierane wieloowocowe ciasto foto
7
Po ostudzeniu możemy delektować się jego mocno owocowym smakiem.
Krok 7 - Ucierane wieloowocowe ciasto foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 15.11.2014 11:57
pyszne ciasto,robimy podobnie
Krystyna32 14.11.2014 09:34
bardzo smaczne
Konczi 14.11.2014 08:38
uwielbiam takie ciacho :)
gusia1000 14.11.2014 00:55
zawsze dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak