Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierane jogurtowe z rabarbarem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 400 g
jajko 2 szt
mąka pszenna 250 g
cukier 120 g
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
masło 125 g
jogurt naturalny 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierane jogurtowe z rabarbarem




SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Składniki potrzebne do przygotowania ciasta wyciągamy wcześniej z lodówki,by były w temperaturze pokojowej.

Masło ucieramy z cukrem.

Cały czas ucierając wbijamy po jednym jajku.

Dodajemy mąką przesianą z proszkiem do pieczenia i jogurt – robimy to na przemian : mąka , jogurt , mąka , jogurt …

Delikatnie mieszamy łyżką ( nie mikserem! )

Wylewamy na tortownicę natłuszczoną i obsypaną bułką tartą.

Na wierzchu układamy obrany i pokrojony w kosteczkę rabarbar.

Wkładamy do nagrzanego do 160C piekarnika na ok.50 min.

Posypujemy cukrem pudrem!

Zajadamy!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 18.05.2014 01:32
Fajne takie ciacho :-)
Kolorowa 17.05.2014 18:22
Dodatek jogurtu bardzo mi odpowiada.
Czyki 17.05.2014 17:36
Cudownie wygląda, a zapach niesie się po całym kraju:)
monika141 17.05.2014 17:12
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak