Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierane ciasto ze śliwkami na dużą blachę

5.0
(160)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier kryształ 1,5 szklanki
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
śliwki 1 kilogram
cukier waniliowy 1 opakowanie
olej 1,5 szklanki

Kruszonka:

mąka 0,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierane ciasto ze śliwkami na dużą blachę

Jajka ucieramy z cukrami na puszystą masę. Następnie przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wlewamy olej. Całość dokładnie mieszamy.

Składniki na kruszonkę przekładamy do miski i zagniatamy. 

Na blachę 24x30 cm, wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy ciasto, układamy połówki śliwek i posypujemy całość kruszonką.

Ciasto pieczemy przez około 45 minut, w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 07.08.2012 18:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak