Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierane ciasto z rabarbarem

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Ciasto jest pyszne, łatwe, szybkie do wykonania, wszystkie składniki ciasta są ucierane jednocześnie i zawsze to ciasto wychodzi dobre...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 0.5 szklanki
jajko 3 sztuki
mleko 3,2% 100 ml
margaryna 12.5 dag
aromat rumowy 2 krople
rabarbar 6 sztuk
cukier 4 łyżki
mleko ciepłe 4 łyżki
cukier puder 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierane ciasto z rabarbarem

Do miski wsypać mąkę przesianą z proszkiem oraz cukier, wbić jajka, wlać mleko, olejek migdałowy i dodać miękki tłuszcz.

Mikserem ucierać ciasto na dość gęstą konsystencję z 5 minut na najwyższych obrotach miksera.

Forma silikonowa 25x25 cm, ciasto wyłożyć do formy, rozsypać pokrojony na 1 cm kawałki obrany rabarbar, posypać cukrem.

Piec ciasto w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, ciasto w formie wystudzić.

Cukier puder wymieszać z mlekiem na nie za gęsty lukier, polać lukrem wierzch ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak