Ucierane ciasto z rabarbarem

Ucierane ciasto z rabarbarem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Ciasto jest pyszne, łatwe, szybkie do wykonania, wszystkie składniki ciasta są ucierane jednocześnie i zawsze to ciasto wychodzi dobre...........SMACZNEGO!!!

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    0.5 szklanki
  • jajka

    3 sztuki
  • mleko 3,2%

    100 ml
  • margaryna

    12.5 dag
  • aromat rumowy

    2 krople
  • rabarbar

    6 sztuk
  • cukier

    4 łyżki
  • mleko ciepłe

    4 łyżki
  • cukier puder

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę przesianą z proszkiem oraz cukier, wbić jajka, wlać mleko, olejek migdałowy i dodać miękki tłuszcz.

Mikserem ucierać ciasto na dość gęstą konsystencję z 5 minut na najwyższych obrotach miksera.

Forma silikonowa 25x25 cm, ciasto wyłożyć do formy, rozsypać pokrojony na 1 cm kawałki obrany rabarbar, posypać cukrem.

Piec ciasto w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, ciasto w formie wystudzić.

Cukier puder wymieszać z mlekiem na nie za gęsty lukier, polać lukrem wierzch ciasta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat