Ucierane ciasto śliwkowo-jabłkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4 szt
  • śliwki

    0,5 kg
  • Cynamon mielony Prymat

  • jajko

    6 szt
  • cukier

    1 szkl
  • mąka tortowa

    2 szkl
  • olej

    0,5 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, do białek dodać żółtka wymieszane wcześniej z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy przesianą mąkę i olej. Ciasto wylewamy na blachę, owoce posypujemy cynamonem i układamy na wierzchu. Piec ok 45 minut w 180 C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat