Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymbarliki z kurczaka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
marchew 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tymbarliki z kurczaka

1. Pierś z kurczaka gotujemy razem z marchewką. (Należy pamiętać o posoleniu wody i zebraniu szumowin).
2. Ugotowane mięso i marchewkę kroimy w kostkę.
3. Następnie układamy w małych salaterkach.
4. Z ciepłego wywaru odlewamy jeden litr, doprawiamy pieprzem cytrynowym i solą.
5. Przepuszczamy przez sitko.
6. Dodajemy ocet i namoczoną żelatynę.
7. Całość zalewamy przygotowaną galaretą i odstawiamy w chłodne miejsce.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 12.06.2013 17:32
Dziękuję za odpowiedź.
ZielonyPokoik 01.05.2013 22:12
HENRYKA: Wdała mi się literówka, powinny być tymbaliki. :)
Henryka2 29.04.2013 19:50
A co to jest "tymbarliki"?!
Marta11 28.04.2013 13:34
pysznie wyglada
SmacznaPyza 28.04.2013 13:12
ubożutkie.... jaką ilością wody zalałaś tę jedną pierś z kurczaka, że potem odlewasz 1 litr ? jakim octem doprawiasz ?
Marta1986 28.04.2013 13:05
pyszne mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak