Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymbaliki z karpia

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z karpia 20 dag
groszek mrożony 10 dag
marchewka 10 dag - mrożona kostka
dashi wywar z ryby 60 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tymbaliki z karpia

Kroki postępowania

1
Karpia ugotować z włoszczyzną i obrać. Wywar połączyć z żelatyną. Ja wywar klaruję, ale nie każdy taki lubi. Groszek z marchewką blanszować.
Krok 1 - Tymbaliki z karpia foto
2
Do małych miseczek, filiżanek nałożyć kawałki ryby i warzywa. Zalać galaretką i odstawić do stężenia.
Krok 2 - Tymbaliki z karpia foto
3
Podawać z sosem tatarskim.
Krok 3 - Tymbaliki z karpia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 23.03.2017 10:00
Całkiem zwyczajne, a jednak fajne.
marcia7 26.12.2014 23:41
ładnie się prezentują
jasiek 23.12.2014 13:43
piękne na wigilię
ada.la 18.12.2014 08:09
dobry pomysł na świąteczny stół
Stenka 17.12.2014 16:54
apetycznie wyglądają
Triss 16.12.2014 16:30
Smakowite danie. :)
R'n'G Kitchen 16.12.2014 16:20
Świetna przekąska!
erym 16.12.2014 12:52
kochaniutkie sa! chetnie bym sie skusila na kilka :)
bietka 16.12.2014 12:04
wyglądają smakowicie :)
Wafelek2601 16.12.2014 11:59
Pięknie podane i jakie pyszne
Maria 70 16.12.2014 11:41
Smaczne galaretki.
aginaa 16.12.2014 11:29
musi byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak