Tymbaliki z karpia

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z karpia

    20 dag
  • groszek mrożony

    10 dag
  • marchewka

    10 dag - mrożona kostka
  • dashi wywar z ryby

    60 ml
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    4 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tymbaliki z karpia foto
Karpia ugotować z włoszczyzną i obrać. Wywar połączyć z żelatyną. Ja wywar klaruję, ale nie każdy taki lubi. Groszek z marchewką blanszować.
Krok 2 - Tymbaliki z karpia foto
Do małych miseczek, filiżanek nałożyć kawałki ryby i warzywa. Zalać galaretką i odstawić do stężenia.
Krok 3 - Tymbaliki z karpia foto
Podawać z sosem tatarskim.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 23.03.2017 10:00
Całkiem zwyczajne, a jednak fajne.
marcia7 26.12.2014 23:41
ładnie się prezentują
jasiek 23.12.2014 13:43
piękne na wigilię
ada.la 18.12.2014 08:09
dobry pomysł na świąteczny stół
Stenka 17.12.2014 16:54
apetycznie wyglądają
Triss 16.12.2014 16:30
Smakowite danie. :)
R'n'G Kitchen 16.12.2014 16:20
Świetna przekąska!
erym 16.12.2014 12:52
kochaniutkie sa! chetnie bym sie skusila na kilka :)
bietka 16.12.2014 12:04
wyglądają smakowicie :)
Wafelek2601 16.12.2014 11:59
Pięknie podane i jakie pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat