Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymbaliki z karpia

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Pomysł wziął się z potrzeby chwili. Jak widzimy w sklepie karpia to... musimy go mieć. A co z nim zrobić. Wiele wersji już robiliśmy, tym razem skorzystaliśmy z przepisu [*] Christophera. Warto wypróbować.

Składniki:

Składniki:

filet z karpia 450 gramów
marchewka z groszkiem 250 gramów
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczki
wywar (szczegóły w przepisie) 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Tymbaliki z karpia

Karpia ugotowałem z włoszczyzną i obrałem. Wywar połączyłem z żelatyną.
Wywar sklarowałem (można pominąć), ale nie każdy taki lubi.

Do małych miseczek, filiżanek nałożyłem kawałki ryby i warzywa. Zalałem galaretką i odstawiłem do stężenia. Podałem z sosem tatarskim.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak