Tymbaliki z karpia

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Pomysł wziął się z potrzeby chwili. Jak widzimy w sklepie karpia to... musimy go mieć. A co z nim zrobić. Wiele wersji już robiliśmy, tym razem skorzystaliśmy z przepisu [*] Christophera. Warto wypróbować.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • filet z karpia

    450 gramów
  • marchewka z groszkiem

    250 gramów
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    6 łyżeczki
  • wywar (szczegóły w przepisie)

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia ugotowałem z włoszczyzną i obrałem. Wywar połączyłem z żelatyną.
Wywar sklarowałem (można pominąć), ale nie każdy taki lubi.

Do małych miseczek, filiżanek nałożyłem kawałki ryby i warzywa. Zalałem galaretką i odstawiłem do stężenia. Podałem z sosem tatarskim.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat