Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymbaliki z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt.
szynka 4 plastry
majonez 1 łyżka
chrzan 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tymbaliki z jajkiem

Kroki postępowania

1
Plastry szynki delikatnie podsmażamy na oleju.
Krok 1 - Tymbaliki z jajkiem foto
2
Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu kroimy w kostkę, mieszamy z chrzanem i majonezem.
Krok 2 - Tymbaliki z jajkiem foto
3
Na plastry szynki nakładamy masę jajeczną i zwijamy roladki.
Krok 3 - Tymbaliki z jajkiem foto
4
Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wody. Zwinięte roladki skrapiamy rozpuszczoną żelatyną.
Krok 4 - Tymbaliki z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 03.10.2013 23:53
Fajny pomysł
Kulinarna Ja 29.05.2013 21:23
świetnie wyglądają!
Henryka2 24.04.2013 17:58
Tymbaliki oznaczają potrawy z mięsa lub z ryb w galarecie. Nazwa pochodzi od francuskiego słowa "timbale" oznaczającego kocioł. Co ta potrawa nieapetycznie podana ma z nimi wspólnego?! Żenada
SmacznaPyza 23.04.2013 21:20
po co podsmażasz szynkę ? świeże plastry są równiejsze i ładniej się prezentują. A tak poza tym to te roladki wyglądają po prostu okropnie na tym upaćkanym talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak