Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymbaliki z indyka i żurawiny

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 0,5 kg
marchew 150 gram
cebula 2 sztuki
pietruszka korzeń 1 sztuka
seler liście kilka sztuk
ziele angielskie 4 ziarna
pieprz 4 ziarna
Goździki całe Prymat 2 sztuki
woda 1,5 woda
sól
żurawina 100 gram (świeża lub mrożona)
Żelatyna wieprzowa Prymat 25 gram

Porada

Jeżeli używamy mrożonej żurawiny to układamy ją w kokilkach na wpół rozmrożoną.

Przepis i sposób przygotowania na: Tymbaliki z indyka i żurawiny

Warzywa obieramy, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu aż będą miękkie. Potem dodajemy do bulionu mięso i gotujemy dalej jakieś 20 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy, studzimy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Bulion przelewamy przez sito, rozpuszczamy w nim żelatynę i studzimy. Układamy mięso i żurawinę w kokilkach i zalewamy zimnym płynem. Wstawiamy do lodówki aż stężeją.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 06.01.2015 21:45
ciekawa przystawka:)
Jolanta40 04.01.2015 00:47
apetyczne zdjęcie
Kejti 04.11.2014 18:44
Piękne :-)
Christopher 04.11.2014 18:21
Ładne i smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak