Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymbaliki drobiowo-wieprzowe bez żelatyny

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 sztuka
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 sztuka
groszek konserwowy 1 puszka
jajko 2-3 sztuki
sól, pieprz do smaku
indyk 1 sztuka
indyk 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Tymbaliki drobiowo-wieprzowe bez żelatyny

Mięso umyj, przełóż do garna, zalej wodą, tak aby zakryło mięso. Następnie całość posól i gotuj przez ok 2-2,5 h. Następnie dodaj oczyszczone jarzyny i gotuj przez kolejne 30 min. Kiedy mięso będzie już miękkie, wyjmij je a wywar przecedź i dopraw do smaku.

Mięso oddziel od kości i pokrój na drobne kawałki, marchewkę w talarki, a jajka w ćwiartki lub połówki.

Pokrojone mięso, marchewkę, jajka oraz odcedzony groszek rozłóż do salaterek. Następnie każdą zalej wcześniej przygotowanym wywarem i odstaw w zimne miejsce do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.01.2016 14:12
mmm pyszne :)
margaret 04.02.2014 10:19
fajny przepis:)
iziona 03.02.2014 16:19
Na sam widok ślinka cieknie :)
Ania321 03.02.2014 13:07
ale bym sobie zjadła :)
bietka 03.02.2014 12:18
mniam, mniam lubię takie :)
jasiek 03.02.2014 12:09
pyszna galaretka
Megg 03.02.2014 11:27
wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak