Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TYGRYSKOWE MINI SERNICZKI Z OREO

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 200 gram
białko 2 sztuki
cukier 0,50 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka pszenna 1 łyżka
ciastko 10 sztuk
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: TYGRYSKOWE MINI SERNICZKI Z OREO

Część ciasteczek Oreo (dowolne czekoladowe) rozgniatamy na sypko. Wysypujemy nimi dól papilotek.
W miseczce rozgniatamy twaróg, mieszamy z serkiem mascarpone, cukrem, mąką, białkiem i cukrem waniliowym.
Powstałą masę nakładamy łyżką do papilotek.
Wierzch posypujemy pozostałą częścią rozdrobnionych ciasteczek, można dołożyć również kawałek ciasteczka.

Piekarnik rozgrzewamy do 175 st. C, wkładamy serniczki, temperaturę zmniejszamy do 120 st. C

Serniczki pieczemy przez 25 minut, po upieczeniu schładzamy (można włożyć do lodówki, dzięki temu będą bardziej kremowe).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Simeo 16.10.2012 19:01
mmmmmm
Agnieszka91 16.10.2012 14:06
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak