Twarożkowe racuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    ok szklanki
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • mąka

    ok 1,5 szklanki
  • jajka

    2
  • cukier waniliowy

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmielony twarożek wymieszać z mlekiem,jajkami i cukrem waniliowym (może być dodatkowo zapach waniliowy). Dodać proszek i mąkę (do uzyskania odpowiedniej konsystencji). Odstawić na 15min. Smażyć na złoto i posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
natii3624 01.05.2012 23:25
ooo super wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat