Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożkowe racuchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko ok szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mąka ok 1,5 szklanki
jajko 2
cukier waniliowy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożkowe racuchy

Zmielony twarożek wymieszać z mlekiem,jajkami i cukrem waniliowym (może być dodatkowo zapach waniliowy). Dodać proszek i mąkę (do uzyskania odpowiedniej konsystencji). Odstawić na 15min. Smażyć na złoto i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 01.05.2012 23:25
ooo super wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak