Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożkowe bułeczki.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 6 szkl
masło 5 dag
cukier puder 5 łyżek
jajko 2 szt
żółtko jajek 3 szt
otarta skórka z pomarańczy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżki
twaróg 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożkowe bułeczki.

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać ser twarogowy, 2 żółtka cukier puder, masło, jajka, skórkę pomarańczową i dokładnie wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odłożyć na 1/2 godziny w chłodne miejsce. Następnie z ciasta utoczyć wałek, pokroić na kawałki, formować małe bułeczki, Ułożyć na przygotowanej blaszce. Posmarować żółtkiem, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.12.2013 20:27
Fajny pomysł.
olkaaa 27.05.2013 07:29
zapowiada się smakowicie
Mariusz10 20.02.2012 16:56
super!
Monika193
Monika193 07.10.2011 09:07
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak