Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek z tofu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Twarożek z tofu, to lekka i smaczna propozycja na smarowidło do kanapek. Zrobisz go w 1-ną minutę. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, można też nim napełnić świeżą paprykę i zjeść na kolację lub śniadanie. W smaku i konsystencji jest bardzo zbliżony do klasycznego twarogu z mleka.

Składniki:

Składniki

tofu 340 g
mleko kokosowe 3 łyżki
rzodkiewka 1 pęczek
sól 2 szczypty
pieprz 1 szczypta

Porada

Polecam miękkie tofu silken.

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek z tofu

Przygotowanie

1
Tofu umieść w miseczce i rozgnieć widelcem.
Krok 1 - Twarożek z tofu foto
2
Dodaj do niego startą na dużych oczkach rzodkiewkę, sól, pieprz i odrobinę mleka kokosowego – u mnie to były 2 łyżki.
Krok 2 - Twarożek z tofu foto
3
Całość odstaw na kilka minut, aby smaki się przegryzły. Następnie podaj z ulubionym pieczywem
Krok 3 - Twarożek z tofu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak