Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

250 g twarogu półtłustego
5 rzodkiewek
pol peczka szczypiorku
1 bardzo mały ząbek czosnku
4 łyżki jogurtu naturalnego
pół łyżeczki oliwy extra virgin (opcjonalnie)
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Zacznę może od tego, że ser zmiksowałam chwilę w robocie kuchennym (z końcówką z nożem), ale oczywiście nie musicie tego robić, wystarczy rozgnieść go widelcem. Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek myjemy i szatkujemy. Ilość tych dodatków jest dowolna, nie musicie ściśle trzymać się moich propozycji. Do sera dodajemy szczypiorek, rzodkiewkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt, sól, wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem można go lekko skropić oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.02.2017 09:42
bardzo dobry
Ada-Gaba 31.01.2017 13:49
pyszne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak