Twarożek z rzodkiewką i dymką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • cebula czerwona

    2
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/3 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • bazylia

  • twaróg

    250 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg przekładamy do miski i rozdrabniamy go za pomocą widelca. Dodajemy jogurt naturalny i dokładnie mieszamy. Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Odciskamy powstały sok i dodajemy do twarogu. Cebulę drobno kroimy w kostkę, szczypior siekamy, listki bazylii drobno rwiemy i dodajemy do reszty składników. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Podajemy ze świeżym pieczywem. Twarożek można jeść sam lub z dodatkiem wędliny. Życzę smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Poison1988 04.08.2013 11:04
uwielbiam - doskonały do kanapek a także osobno :)
Beatris 02.08.2013 14:33
Twoje zdjęcie niezmiennie śliczne. Twarożek bardzo apetyczny.
Sylwiagr 02.08.2013 12:38
uwielbiam ;)
w mojej kuchni 02.08.2013 11:38
moje smaki podano..
Magula 02.08.2013 11:18
Zdrowo i pysznie
Megg 02.08.2013 10:51
pożywne śniadańko
mufinka79 02.08.2013 10:50
Uwielbiam taki twarożek, pycha!
Monika-twin 02.08.2013 10:45
zdrowy i smaczny pomysł na snaidanie
lara 02.08.2013 10:30
klasycznie i pysznie
joanna__s 02.08.2013 09:31
W sam raz na śniadanie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat