Twarożek z rzodkiewką i dymką

Twarożek z rzodkiewką i dymką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • cebula czerwona

    2
  • papryka słodka

    1/3 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • bazylia

  • twaróg

    250 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Twaróg przekładamy do miski i rozdrabniamy go za pomocą widelca. Dodajemy jogurt naturalny i dokładnie mieszamy. Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Odciskamy powstały sok i dodajemy do twarogu. Cebulę drobno kroimy w kostkę, szczypior siekamy, listki bazylii drobno rwiemy i dodajemy do reszty składników. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Podajemy ze świeżym pieczywem. Twarożek można jeść sam lub z dodatkiem wędliny. Życzę smacznego :)

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Poison1988

04.08.2013 11:04
uwielbiam - doskonały do kanapek a także osobno :)

Beatris

02.08.2013 14:33
Twoje zdjęcie niezmiennie śliczne. Twarożek bardzo apetyczny.

Sylwiagr

02.08.2013 12:38
uwielbiam ;)

w mojej kuchni

02.08.2013 11:38
moje smaki podano..

Magula

02.08.2013 11:18
Zdrowo i pysznie

Megg

02.08.2013 10:51
pożywne śniadańko

mufinka79

02.08.2013 10:50
Uwielbiam taki twarożek, pycha!

Monika-twin

02.08.2013 10:45
zdrowy i smaczny pomysł na snaidanie

lara

02.08.2013 10:30
klasycznie i pysznie

joanna__s

02.08.2013 09:31
W sam raz na śniadanie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat