twarożek z migdałami

twarożek z migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały posiekane

    15 dkg
  • twarożek

    25 dkg
  • kefir

    2 łyżki
  • likier amaretto

    4 łyżki
  • skórka z cytryny - otarta

    1/2 łyżeczki
  • śmietana

    150 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały prażymy na suchej patelni,dwie łyżki odkładamy ,resztę mieszamy z twarożkiem kefirem amaretto i skórką z cytryny.Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do twarożku.Krem rozdzielamy do miseczek i posypujemy odłożonymi migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat