Twarożek rzodkiewkowy na tostach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewki

    1 peczek
  • twarożek

    300 g
  • kefir

    200 ml
  • sól

  • pieprz

  • chleb tostowy

  • masło

  • papryka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twarożek rozgniatamy widelcem. Rzodkiewki myjemy, usuwamy liści i kroimy w kostkę. Rzodkiewki dodajemy do sera, dolewamy kefir i mieszamy dokładnie. Doprawiamy całość solą, pieprzem i papryką. Chleb tostowy opiekamy w tosterze, wyciągamy i jeszcze ciepłe smarujemy masłem. Na każdego tosta nakładamy łyżkę serka z rzodkiewkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka131919 11.05.2014 19:56
robię podobny, bardzo go lubimy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat