Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek " pod palmą"

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Twaróg

jogurt naturalny 1 -2 łyżeczki
rzodkiewka 3-4 sztuki
sól szczypta
Pieprz biały mielony Prymat
Czosnek staropolski Prymat szczypta

Palma

winogrona czerwone 10-12 sztyk
papryka czerwona 1 sztuka
jabłko 1/2

pod twarożek

ogórek zielony 1 sztuka
rzodkiewki 5-6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek " pod palmą"

Twaróg dokładnie rozgniatamy łyżką , doprawiamy pieprzem , solą i czosnkiem.
Rzodkiewki myjemy,3-4 drobno siekamy i razem z jogurtem dodajemy do twarogu , całość mieszamy.
Na palmę.
Umyte jabłko przekrawamy na pół , to będzie nasza podstawa.
Na długą wykałaczkę nabijamy opłukane winogrona, to nasz pień.
Paprykę myjemy kroimy na pół , w miejscu cięcia nacinamy ząbki , to nasze liście.
Umyty ogórek i rzodkiewki tniemy na dość grube krążki .
Na spód kładziemy plaster ogórka potem plaster rzodkiewki , nakładamy kulki twarożku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 25.05.2016 22:47
pomysłowo
Marta1986 25.05.2016 20:34
ciekawy pomysł
Aleksandra/Olcia 25.05.2016 16:11
ale apetycznie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak