Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek orzechowy z bazylią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 200 g
orzechy laskowe 50 g
bazylia świeża 15 listków
oliwa 1-2 łyżki
jogurt naturalny 1-2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek orzechowy z bazylią

Orzechy wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 8-10 min. Następnie obieramy ze skórki.
Do miski blendera wrzucamy obrane orzechy, umyte listki bazylii i dodajemy oliwę. Miksujemy na gładką masę. Następnie powstałą masę łączymy z serem białym i dodajemy jogurt naturalny. Wszystko dokładnie mieszamy tak, aby powstała jednolita pasta. Przyprawiamy pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 08.01.2017 00:46
Pyszności :)
KuchniaMagdaLeny 05.01.2017 23:53
Dziękuję :)
Edith85 04.01.2017 20:34
Fajny przepis
Ola1young 04.01.2017 19:23
pyszny do bułeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak