Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek na śniadanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg półtłusty 250 g,
rzodkiewka 1 pęczek,
szczypiorek 1/2 pęczka,
sól i pieprz do smaku,
śmietana 18 proc 2 - 3 łyżki,

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek na śniadanie

Twaróg półtłusty utrzeć ze śmietaną do uzyskania gładkiej konsystencji.
Z rzodkiewki odciąć końcówki opłukać , osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie zetrzeć rzodkiewkę na tarce o dużych oczkach.
Dodać do twarożku razem z drobno posiekanym szczypiorkiem.
Twarożek doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać ze świeżym pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 02.07.2017 21:56
pyszne śniadanko:)
gusia1000 29.06.2017 22:51
Zawsze dobry.
Ewa Wojtaszko 29.06.2017 16:23
mój ulubiony !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak