Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
twaróg półtłusty
250 g, -
rzodkiewka
1 pęczek, -
szczypiorek
1/2 pęczka, -
sól i pieprz
do smaku, -
śmietana 18 proc
2 - 3 łyżki,
Przepis i sposób przygotowania Twarożek na śniadanie
Z rzodkiewki odciąć końcówki opłukać , osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie zetrzeć rzodkiewkę na tarce o dużych oczkach.
Dodać do twarożku razem z drobno posiekanym szczypiorkiem.
Twarożek doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać ze świeżym pieczywem.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się