Twarożek na śniadanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg półtłusty

    250 g,
  • rzodkiewka

    1 pęczek,
  • szczypiorek

    1/2 pęczka,
  • sól i pieprz

    do smaku,
  • śmietana 18 proc

    2 - 3 łyżki,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg półtłusty utrzeć ze śmietaną do uzyskania gładkiej konsystencji.
Z rzodkiewki odciąć końcówki opłukać , osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie zetrzeć rzodkiewkę na tarce o dużych oczkach.
Dodać do twarożku razem z drobno posiekanym szczypiorkiem.
Twarożek doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać ze świeżym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 02.07.2017 21:56
pyszne śniadanko:)
gusia1000 29.06.2017 22:51
Zawsze dobry.
Ewa Wojtaszko 29.06.2017 16:23
mój ulubiony !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat