Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek czekoladowy z bakaliami i rumem - dla dorosłych

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1/2 kg chudy
słodzik do smaku
kakao 2-3 łyżki
rodzynki 3 łyżki
orzechy garść
migdały 2 łyżki siekane
czekolada gorzka 50 g
jogurt naturalny
rum 1/3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek czekoladowy z bakaliami i rumem - dla dorosłych

Twaróg wybrać już zmielony lub zmielić go na gładko.
Kakao zalać 2 łyżkami wrzątku, wymieszać i pozostawić do ostygnięcia.
Rodzynki zalać rumem i odstawić do spęcznienia.
Posiekać drobno orzechy, migdały i czekoladę.
Twarożek doprawić do smaku słodzikiem oraz nieco rozrzedzić jogurtem naturalnym.
Dodać zaparzone kakao (najlepiej odcedzone) oraz nieco aromatu orzechowego, posiekane bakalie i rodzynki osączone z rumu.
Wymieszać na jednolitą masę i doprawić niewielką ilością rumu z moczenia rodzynek.
Przed podaniem schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 30.11.2012 15:23
Twarożek był wyjątkowo smaczny - chyba przez te rodzynki w rumie ;)
Joanna46 29.11.2012 08:48
Deserek rozgrzewa. :)
Anitapaj 28.11.2012 22:35
tak tak zgadzam się z moją poprzedniczką w sam raz na te depresyjne dni;)
pajbek 28.11.2012 22:00
ten twarożek dobry na te depresyjne dni :-)od razu lepiej
caffee_tea 28.11.2012 21:41
pyszny serek
babajaga1969 28.11.2012 18:05
pyszny serek, a te rodzynki z rumem... - już mam ochotę zjeść :))
IwonaKa 28.11.2012 17:28
ale deserek,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak