Twarożek babci Wandzi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    350 g
  • pomidor

    2 szt
  • śmietana 18 proc

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • koperek

    2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka kroimy w drobną kostkę, ja wykorzystuję do tego urządzenie do krojenia jajek w plasterki i układam w nim jajko wzdłuż, a potem w poprzek. Pomidory obieramy ze skórki i również kroimy w małą kostkę.
Do miski wkładamy biały ser i rozgniatamy go ze śmietaną, dodajemy pokrojone jajka i pomidory, solimy, dorzucamy koperek i dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmariusz 20.01.2014 23:53
ślinka cieknie jak widzę takie cudo
Rafał10 20.01.2014 19:12
babcia Wandzia robi pyszny twarożek :)
noninka77 20.01.2014 16:41
idealny na śniadanko:)
eMMe 20.01.2014 14:46
Pycha twarożek na kanapki:)
Ania321 20.01.2014 13:53
coś pysznego :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat