Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowe myszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czarna oliwka 1 sztuka
zielona oliwka 1 sztuka
natka pietruszki
kiełki
rzodkiewka 2
cebulka 1
śmietana 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
ser biały 30 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowe myszki

Ser rozgniatamy wraz ze śmietaną. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy cieniutko i drobno pokrojoną cebulkę. Mieszamy. Na talerz wykładamy dwie łyżki twarożku jak na zdjęciu. Ogonki robimy z ogonków rzodkiewki, uszy również z rzodkiewki. Oczy i brwi z oliwek a wąsy z kiełków. Dookoła ozdabiamy natką pietruszki. Podajemy ze świeżym pieczywem i masłem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 03.01.2014 18:23
pieknie wyglada
Marlenka.S 03.01.2014 17:50
świetnie wyglądają, hihi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak