Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowe kęski do żurku "Patałapcie"

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 20 gram
jajko 1
sól szczypta

Porada

Kęski twarogowe kroi się w niewielkie kawałki do żurku. Można również zrobić wersję smakową np. z kminkiem

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowe kęski do żurku "Patałapcie"

Twaróg, sól i jajko wymieszać w misce. Formować niewielkie kulki. Odłożyć w ciepłe miejsce (najlepiej na kaloryfer) do wysuszenia. Zajmuje to około 5-6 dni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 17.01.2016 19:11
dla mnie to ciekawe, warte wypróbowania
Aleksandra/Olcia 13.06.2015 17:51
a ja bym się bała to zjeść
Jadwiga/Jaga85 07.04.2015 10:31
Dla mnie to nowość!
justynkag 07.04.2015 08:46
Mancia, ,nic się nie psuje. Wszystko po prostu się zeschnie. A smak lekko kwaskowaty, właśnie jakby ser lekko skisł, ale to jest właśnie ten smak. U mnie w rodzinie jest to robione od pokoleń.
Mancia w kuchni 07.04.2015 08:35
a takie moje pytanie... czy ser nie skiśnie? a co z jajkiem? W końcu to jest wszystko surowe? Pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak