Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 sztuki
ser biały 200 gram
cebula 1/3 sztuki
bazylia świeża 5-6 liści
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami

Kroki postępowania

1
Pomidora pokroić na 4-5 grubych plastrów i oprószyć z każdej strony suszoną bazylią. Ułożyć na rozgrzanym grillu ( ja użyłam elektrycznego) i smażyć po 2 minuty z każdej strony. Następnie zdjąć z grilla i zdjąć z skórę ( bardzo łatwo odchodzi od miąższu).
Krok 1 - Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami foto
2
Rozgnieść widelcem i zostawić aż będzie zimne. W między czasie drobno poszatkować cebulę i bazylię.
Krok 2 - Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami foto
3
Dodać do pomidorów i wymieszać. Następnie dodać biały ser i wymieszać go z przygotowaną pastą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Smacznego!
Krok 3 - Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 21.11.2014 08:24
super wygląda
Ali 21.11.2014 06:15
Ładnie wygląda, zjadłbym :)
Megg 20.11.2014 23:27
bardzo lubię takie pasty
Konczi 20.11.2014 22:59
wszelkie pasty uwielbiam
wioleczka83 20.11.2014 22:58
uwielbiam takie pasty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak