Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowa mini pizza

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

twaróg 125 gram
śmietana 30% 25 ml
jajko
sól 1 płaska łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 170 gram
olej 1 łyżka

Sos

majonez 2 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki
zioła 1 łyżka ( oregano, tymianek, bazyl
pieprz
sól do smaku

Dodatkowo

szynka wędzona 50 gram
salami 50 gram
cebula 1/2 sztuki
ser żółty 70 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowa mini pizza

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki ciasta oprócz mąki zmiksować blenderem. Dodać mąkę i zagnieść ciasto.
Krok 1 - Twarogowa mini pizza       foto
2
Podzielić na trzy i rozwałkować na placki o średnicy 15 cm.
Krok 2 - Twarogowa mini pizza       foto
3
Ketchup wymieszać z majonezem i ziołami, doprawić do smaku pieprzem i solą. Każdy placek posmarować dość grubo sosem, posypać posiekaną cebulą i rozłożyć wędlinę.
Krok 3 - Twarogowa mini pizza       foto
4
Posypać startym na grubych oczkach serem i piec 15 - 20 minut w temp. 180 stopni.
Krok 4 - Twarogowa mini pizza       foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 28.03.2016 19:50
same pyszności:)
Aleksandra/Olcia 28.03.2016 18:35
apetyczne mniam
Czyki 28.03.2016 16:43
Bardzo smacznie się prezentuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak