Twaróg ze śmietaną, jajkiem i szczypiorkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 12%

    150 ml
  • szczypiorek

    do smaku
  • twaróg

    300 (półtłusty)
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • jaja na twardo

    3
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg rozgnieść widelcem niezbyt dokładnie (nie musi być gładki), dodać śmietanę i mieszać, aż połączy się z serem.
Dodać soli morskiej do smaku i sporo świeżo zmielonego pieprzu - wymieszać.
Jajka na twardo obrać i pokroić w kostkę, szczypiorek opłukać, osączyć i drobno pokroić - dodać do twarogu i wymieszać.
Podawać z pieczywem lub pieczonymi/ gotowanymi (np. w mundurkach) ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 29.09.2014 20:29
FAjny twrog.
sylwia_mc 11.08.2013 11:42
Uwielbiam taki twarożek
Pyszota 07.08.2013 19:51
idealne na śniadanie
Joannasz3190 07.08.2013 18:59
Lubię taki :)
Megg 07.08.2013 18:07
smaczny na śniadańko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat