twaróg z siemieniem lnianym (na chleb lub do ziemniaków)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    250 g
  • siemię lniane

    2 łyżki
  • olej lniany

    3 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • czosnek

    opcja do smaku
  • cebula

    opcja do smaku
  • szczypiorek

    opcja do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Koniecznie użyć sera chudego do 1% tłuszczu. Chodzi o to aby tłuszcz zwierzęcy zastąpić zdrowym z nasion lnu.
Siemię lniane zmielić w elektrycznym młynku do kawy. Nie nadaje się do tego przepisu kupne mielone siemię lniane z apteki.
Ser twarogowy, zmielone siemię i olej lniany umieścić w rozdrabniaczu i przez kilka minut mielić do uzyskania dokładnie zmiksowanej konsystencji.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, można dodać też czosnek, cebulę, zieleninę.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 07.08.2014 08:18
zdrowo i smacznie!
mysia12 03.08.2014 21:03
Musi byś bardzo smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat