Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twaróg z rzodkwią daikon i pastą pomidorową

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg półtłusty 250 g
rzodkiew biała sopel 250 g
śmietana 12% 2/3 szkl.
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Kminek mielony Prymat do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Twaróg z rzodkwią daikon i pastą pomidorową

Półtłusty ser twarogowy rozgnieść widelcem i połączyć ze śmietaną.
Rzodkiew daikon (sopel) obrać cieniutko że skórki i zetrzeć na grubej tarce.
Połączyć składniki z pastą pomidorową.. Całość doprawić mielonym kminkiem, słodką papryką mieloną, białym pieprzem i solą czosnkową.
Podawać z ulubionym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak