Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twaróg z porem i koperkiem (do ziemniaków)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg śmietankowy 200 gram
kwaśna śmietana 2 łyżki
śmietanka 18% 2-3 łyżki
por kawałek
koperek kilka gałązek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Twaróg z porem i koperkiem (do ziemniaków)

Twaróg przekładamy do miski i dodajemy do niego kwaśną śmietanę, śmietankę 18% oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy - dusimy widelcem. Por płuczemy, drobno kroimy i dodajemy do sera. Koperek drobno siekamy i także przekładamy do twarogu. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Tak przygotowany twaróg podajemy z obranymi ziemniakami gotowanymi w łupinach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak