Tusza karasia grilowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karaś

    1 tusza
  • mięta

    1 gałązka
  • cytryna

    3 plasterki
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tusza karasia grilowana foto
Oporządzoną rybkę, najlepiej moczoną kilka godzin wcześniej w lekko osolonej wodzie, doprawiamy przyprawą do ryb. Do środka wkładamy przekrojone plasterki cytryny i gałązkę mięty. Zawijamy szczelnie w folię aluminiową.
Krok 2 - Tusza karasia grilowana foto
Rybkę grilujemy w folii z każdej strony, łącznie około 20 minut.
Krok 3 - Tusza karasia grilowana foto
Po 20 minutach odwijamy folie i mamy pachnącą grilowaną rybkę, którą możemy pokropić do smaku sokiem z cytryny i możemy jeść zdrowy posiłek.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fijolek91 31.08.2012 16:09
smacznie wygląda:)
Mysiunia 31.08.2012 14:31
mmm ale mi narobiłaś ochoty na taka rybę! A z tą miętą to fajny pomysł :) następnym razem wypróbuję :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat