Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tusza karasia grilowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karaś 1 tusza
mięta 1 gałązka
cytryna 3 plasterki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tusza karasia grilowana

Kroki postępowania

1
Oporządzoną rybkę, najlepiej moczoną kilka godzin wcześniej w lekko osolonej wodzie, doprawiamy przyprawą do ryb. Do środka wkładamy przekrojone plasterki cytryny i gałązkę mięty. Zawijamy szczelnie w folię aluminiową.
Krok 1 - Tusza karasia grilowana foto
2
Rybkę grilujemy w folii z każdej strony, łącznie około 20 minut.
Krok 2 - Tusza karasia grilowana foto
3
Po 20 minutach odwijamy folie i mamy pachnącą grilowaną rybkę, którą możemy pokropić do smaku sokiem z cytryny i możemy jeść zdrowy posiłek.
Smacznego.
Krok 3 - Tusza karasia grilowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fijolek91 31.08.2012 16:09
smacznie wygląda:)
Mysiunia 31.08.2012 14:31
mmm ale mi narobiłaś ochoty na taka rybę! A z tą miętą to fajny pomysł :) następnym razem wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak