Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tureckie szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 ząbek
kolendra 1 pęczek
cielęcina 300 g
sól 1 łyżeczka
bakłażan 1 szt
oliwa 2 łyżki
wołowina 300 g
musztarda 2 łyżki
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1\2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tureckie szaszłyki

Cielęcinę bardzo drobno posiekać.Czosnek obrać i posiekać. Kolendrę opłukać i także posiekać. Masę mięsną wymieszać z czosnkiem, połową kolendry, musztardą i słodką papryką. Odstawić do lodówki. Resztę kolendry wymieszać na pastę z solą, pieprzem, papryką ostrą i oliwą. Bakłażana pokroić na kwadraty o wielkości 3 cm. Kwadraty mięsa i bakłażana nasmarować masą mięsną. Na szpadki nadziewać na przemian faszerowane mięso i faszerowanego bakłażana. Szaszłyki grillować przez ok. 20 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 27.07.2011 14:29
pycha
Ania67 15.06.2011 22:07
mniam
tatiana2 26.05.2011 11:17
W zeszłym roku byłam w Turcji i jadłam podobne szaszłyki :) Mięso do kebaba też nadziewają na wykałaczki i robią na ruszcie.
Iwona45 24.05.2011 09:21
super;]
Krystyna32 21.05.2011 07:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak