Tureckie szaszłyki

Tureckie szaszłyki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    1 ząbek
  • kolendra

    1 pęczek
  • cielęcina

    300 g
  • sól

    1 łyżeczka
  • bakłażan

    1 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • wołowina

    300 g
  • musztarda

    2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1\2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cielęcinę bardzo drobno posiekać.Czosnek obrać i posiekać. Kolendrę opłukać i także posiekać. Masę mięsną wymieszać z czosnkiem, połową kolendry, musztardą i słodką papryką. Odstawić do lodówki. Resztę kolendry wymieszać na pastę z solą, pieprzem, papryką ostrą i oliwą. Bakłażana pokroić na kwadraty o wielkości 3 cm. Kwadraty mięsa i bakłażana nasmarować masą mięsną. Na szpadki nadziewać na przemian faszerowane mięso i faszerowanego bakłażana. Szaszłyki grillować przez ok. 20 minut.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 27.07.2011 14:29
pycha
Ania67 15.06.2011 22:07
mniam
tatiana2 26.05.2011 11:17
W zeszłym roku byłam w Turcji i jadłam podobne szaszłyki :) Mięso do kebaba też nadziewają na wykałaczki i robią na ruszcie.
Iwona45 24.05.2011 09:21
super;]
Krystyna32 21.05.2011 07:51
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat