Tureckie kofty z wołowiny

Tureckie kofty z wołowiny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    40 dag
  • cebula biała

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • ajvar

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • cevapcici-przyprawa

    1 łyżeczka
  • kolendra Prymat do smaku

  • musztarda delikatesowa

    1 łyżka
  • woda

    80 ml
  • sól morska

    do smaku
  • zioła prowansalskie

    do smaku
  • pieprz ziołowy

    do smaku
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso wołowe umyć pod bieżącą wodą osuszyć na ręczniku papierowym, zmielić w maszynce do mięsa razem z cebulą i czosnkiem,wsypać przyprawy -mięso ma być ostre,wlać wodę i oliwę i ręką dobrze wyrobić masę,przykryć i wstawić na całą noc do lodówki,aby mięso się zamarynowało.

Następnego dnia formować z masy wałeczki i oblepić patyczki do szaszłyków,ułożyć na blasze ,wstawić do nagrzanego piekarnika do 190*c i piec około 20 minut,można też usmażyć na grillu czy grillowej patelni z niewielką ilością oliwy. Podawać z dowolnymi dodatkami-u mnie był to sos czosnkowy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat