Tureckie kofty z wołowiny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    40 dag
  • cebula biała

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • ajvar

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • cevapcici-przyprawa

    1 łyżeczka
  • kolendra Prymat do smaku

  • Musztarda delikatesowa Prymat

    1 łyżka
  • woda

    80 ml
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wołowe umyć pod bieżącą wodą osuszyć na ręczniku papierowym, zmielić w maszynce do mięsa razem z cebulą i czosnkiem,wsypać przyprawy -mięso ma być ostre,wlać wodę i oliwę i ręką dobrze wyrobić masę,przykryć i wstawić na całą noc do lodówki,aby mięso się zamarynowało.

Następnego dnia formować z masy wałeczki i oblepić patyczki do szaszłyków,ułożyć na blasze ,wstawić do nagrzanego piekarnika do 190*c i piec około 20 minut,można też usmażyć na grillu czy grillowej patelni z niewielką ilością oliwy. Podawać z dowolnymi dodatkami-u mnie był to sos czosnkowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat