Tureckie kofte - czyli kotlety mielone

Tureckie kofte - czyli kotlety mielone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    500 g
  • cebula czerwona

    1 szt
  • natka pietruszki

  • bułka czerstwa

    1 szt
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • kolendra suszona

  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Tureckie kofte - czyli kotlety mielone

Do mielonej wołowiny dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę, pokrojony drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszki, namoczoną i odciśniętą z wody bułkę oraz przyprawy.
Wyrabiamy mięsko i formujemy kotlety.
Smażymy lub grillujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

usmiech 07.10.2013 22:18
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat