Tureckie bułeczki z czarnuszką.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto na 10 kuleczek.

  • mąka pszenna

    17,5 dag
  • jogurt naturalny

    75 ml
  • olej

    3 łyżki
  • białka

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

Nadzienie

  • ser feta

    10 dag
  • mleko 3,2%

    1 łyżka
  • żółtka

    1 szt
  • czarnuszka

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tureckie bułeczki z czarnuszką. foto
Jogurt wymieszać z olejem, białkiem i szczyptą soli.
Krok 2 - Tureckie bułeczki z czarnuszką. foto
Mąkę z proszkiem połączyć z mieszaniną jogurtową i wyrobić ciasto.
Krok 3 - Tureckie bułeczki z czarnuszką. foto
Uformować kulki o wielkości 5 cm.Fetę pokruszyć, dodać mleko, dobrze wymieszać .
Każdą kulkę rozpłaszczyć, nałożyć łyżeczkę sera
Krok 4 - Tureckie bułeczki z czarnuszką. foto
sera i dokładnie zalepić. Posmarować żółtkiem, obsypać czarnuszką
Krok 5 - Tureckie bułeczki z czarnuszką. foto
i upiec na rumiano w temp.180stop.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 06.08.2014 15:40
Świetny przepis :)
Maria 70 07.04.2014 20:03
Wyglądają przepysznie.
stef 07.04.2014 15:38
Pięknie zapraszają do zjedzenia.Praktyczne bo z nadzieniem,nie trzeba smarować.
Renata9 07.04.2014 14:53
przepyszne bułeczki
Beata999 07.04.2014 14:49
Bardzo apetyczne.
Marta1986 07.04.2014 12:41
fantastyczne buleczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat