Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

turecki kebab na patyku

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 400 g
jajko 1 szt
Kminek mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
olej rzepakowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: turecki kebab na patyku

Mięso doprawiamy przyprawami. Dodajemy do mięsa roztrzepane jajko i posiekane ząbki czosnku. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Nadziewamy na patyczki do szaszłyków, tak aby wielkościowo przypominały kiełbaski i smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 19.10.2016 17:10
smakowity kąsek
katarzynka455 19.10.2016 15:43
Bardzo smacznie:)
Futka 19.10.2016 13:45
PRZEPYSZNY! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak