Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Turecka zupa z soczewicy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 litr
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
masło 1 łyżka
sól do smaku
soczewica czerwona 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Turecka zupa z soczewicy

Masło stopić, zeszklić na nim cebulę. Dodać bulion. Dodać soczewicę i pokrojoną w kostkę marchewkę, posolić, gotować 40 minut. Zupę przetrzeć przez gęste sito, gotować jeszcze chwilę. Podawać z plastrem cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 16.11.2011 10:26
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak