Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tunezyjskie pączki pomarańczowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 4
sok z pomarańczy 4 łyżki
cukier 50 g
skórka pomarańczowa
mąka 400 g
proszek do pieczenia 15 g
olej do smażenia (głębokie smażenie)

Sos

miód 6 łyżek
sok z pomarańczy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tunezyjskie pączki pomarańczowe

Jajka ucieramy z olejem ,sokiem pomarańczowym i cukrem. Dodajemy startą skórkę pomarańczową. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia ,stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Składniki dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 30 min. Ciasto nabieramy łyżką i wrzucamy na rozgrzany olej. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy z miodem wymieszanym ze świeżym sokiem pomarańczowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 09.02.2015 12:10
Świetne pączki i takie inne.
Kolorowa 08.02.2015 21:22
Super pączki
Ania84 08.02.2015 18:51
aromatyczne pączusie
Sroczka 08.02.2015 18:48
Pysznie te pączki wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak