Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczykowa z pieczarkami i groszkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka młoda 4 szt
groszek zielony 1 puszka
tuńczyk kawałki w oleju
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
natka pietruszki
fasolka żółta 1 garść
pieczarki marynowane 1/2 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczykowa z pieczarkami i groszkiem

Fasolkę zółtą lub zieloną i młode obrane marchewki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy drobno. Groszek zielony odcedzamy z zalewy. Pieczarki kroimy w kosteczkę , mniejsze sztuki można w plasterki. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Składniki mieszamy z sobą doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym i jak trzeba to solą . Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Sałatkę chłodzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 29.07.2013 12:07
Lubię taką sałatkę;)
msmors 29.07.2013 11:13
dobra sałatka
Paolcia 29.07.2013 09:32
sałatka bardzo dobra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak