Tuńczyk z pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

    750 g
  • pomidory

    5 szt
  • papryka konserwowa

    1 szt
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • wino białe wytrawne

    250 ml
  • koncentrat pomidorowy

    90 g
  • oliwa

    40 ml
  • przyprawy

    1 ulubione
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrałem, pokroiłem plasterki. W rondlu rozgrzałem oliwę, zeszkliłem.
Paprykę i pomidory pokroiłem na małe kawałki. Dodałem do cebuli i czosnku. Podlałem białym winem, dodałem koncentrat pomidorowy, dusiłem 15 minut.
Tuńczyka skropiłem oliwą, posypałem przyprawami. Odstawiłem na 15 minut.
Dodałem tuńczyka do rondla, dusiłem całość ok. 15 minut, aż sos zgęstniał. Podałem z bagietką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat