Tuńczyk z papryką i cebulą

Tuńczyk z papryką i cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

    4 steki
  • sok z cytryny

  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

  • oliwa

  • sól morska

  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • pieprz

  • papryka słodka mielona

  • papryka ostra Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tuńczyk z papryką i cebulą foto
Steki skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Dokładnie nacieramy solą morską i kolorowym pieprzem. Odstawiamy w chłodne miejsce na ok 15 minut.
Krok 2 - Tuńczyk z papryką i cebulą foto
Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w małe paseczki. Cebule i czosnek obieramy i siekamy. Na oliwę wrzucamy cebulę, a następnie paprykę i czosnek. Całość dusimy do miękkości warzyw i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz papryką słodką i ostrą.
Krok 3 - Tuńczyk z papryką i cebulą foto
Tuńczyka smażymy na patelni grillowej z dwóch stron. Podajemy duszonymi warzywami.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bertpvd

19.05.2015 13:22
uwielbiam tuńczyka :)

R'n'G Kitchen

19.05.2015 11:22
Uwielbiamy steki z tuńczyka <3

Aannkaa82

19.05.2015 09:57
Wygląda apetycznie choć za tuńczykiem nie przepadam :)

w mojej kuchni

19.05.2015 09:32
pyszności do zjedzenia

IKrakowianka

19.05.2015 09:02
smaczne połączenie

olkaaa

19.05.2015 07:24
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat