Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk z papryką i cebulą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 4 steki
sok z cytryny
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk z papryką i cebulą

Kroki postępowania

1
Steki skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Dokładnie nacieramy solą morską i kolorowym pieprzem. Odstawiamy w chłodne miejsce na ok 15 minut.
Krok 1 - Tuńczyk z papryką i cebulą foto
2
Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w małe paseczki. Cebule i czosnek obieramy i siekamy. Na oliwę wrzucamy cebulę, a następnie paprykę i czosnek. Całość dusimy do miękkości warzyw i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz papryką słodką i ostrą.
Krok 2 - Tuńczyk z papryką i cebulą foto
3
Tuńczyka smażymy na patelni grillowej z dwóch stron. Podajemy duszonymi warzywami.
Smacznego!
Krok 3 - Tuńczyk z papryką i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 19.05.2015 13:22
uwielbiam tuńczyka :)
R'n'G Kitchen 19.05.2015 11:22
Uwielbiamy steki z tuńczyka
Aannkaa82 19.05.2015 09:57
Wygląda apetycznie choć za tuńczykiem nie przepadam :)
w mojej kuchni 19.05.2015 09:32
pyszności do zjedzenia
IKrakowianka 19.05.2015 09:02
smaczne połączenie
olkaaa 19.05.2015 07:24
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak