Tuńczyk z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 szt
  • sos boloński

    1 szt
  • makaron grube wstążki

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 cebule kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni,dodajemy wyciśnięte przez praskę 3 ząbki czosnku.Następnie dodajemy tuńczyka i smażymy na wolnym ogniu około 5 min.potem dodajemy sos i dusimy około 10 min.Gotujemy makaron wg. przepisu na opakowaniu i wszystko razem mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat