Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk w pomidorach na ciepło

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron razowy 1 op.
pomidory pelati 1 duża puszka
kapary 1/2 słoiczka
czosnek 3-4 ząbki
cebula 4 małe
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk w pomidorach na ciepło

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
W oddzielnym garnku smażymy drobno pokrojoną cebulkę,dorzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę.Następnie dodajemy pomiodry (ja dodaje w całości) wraz z zalewą, tuńczyka oraz kapary. Dusimy ale nie za długo. Doprawiamy sola, pieprzem.
Sosem można polać makaron lub makaron wymieszać w garnku z sosem i podajemy od razu na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.10.2011 09:46
smaczne
jolaxa1 01.02.2011 15:35
uwielbiam tunczyka w kazdej postaci :)
Koper 09.01.2011 09:06
pychota
agata1722
agata1722 01.01.2011 17:25
mniam
iknkirke 12.12.2010 19:06
muszę spróbować
ewelinapac 29.11.2010 10:38
może byc smaczne
Aida 06.11.2010 16:40
jak ja to mówię, zawsze musi być ten pierwszy raz ;)
wiktor188 06.11.2010 08:18
nie jadłem moze kiedyś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak